Disciplines

Bij SV Loenen a/d Vecht hebben de leden de mogelijkheid tot het beoefenen van 5 disciplines, te weten: Luchtgeweer, Klein Kaliber Geweer (KKG), Klein Kaliber Karabijn (KKK), Klein Kaliber Pistool (KKP) en Luchtpistool. Hieronder kunt u de pagina’s vinden, waarop telkens één van deze disciplines wordt toegelicht.

Luchtgeweer

De discipline luchtgeweer is voor velen de eerste kennismaking met de schietsport. Het wordt veelal gebruikt om de jeugd de techniek en veiligheid van het schieten bij te brengen. Desondanks is de discipline luchtgeweer ook een Olympisch onderdeel waar schutters van alle contintenten strijden om zo’n felbegeerde medaille.

Klein Kaliber Geweer

De (Olympische) discipline KKG is voor velen de manier om kennis te maken met het schieten met vuurwapens. Deze enkelschots geweren zijn van het kaliber .22lr en behoren tot de meest zuivere exemplaren die zijn uitgevoerd in dit kaliber. Voor topschutters is het raken van een doelwit ter grootte van een potloodgummetje eerder regel dan uitzondering op 12 meter.

KKG

Klein Kaliber Karabijn

De discipline KKK is een discipline die in verschillende houdingen geschoten kan worden. Bij onze vereniging schieten wij deze discipline in de staande houding. Hierdoor is dit een discipline die ook door mensen die niet (meer) in de knielende houding kunnen zitten kan worden beoefend. Het kaliber van de wapens die gebruikt worden in deze discipline is .22lr.

KKK

Klein Kaliber Pistool

De discipline KKP wordt beoefend met een pistool in het kaliber .22lr. Op onze vereniging schieten wij deze discipline in de officiële KNSA-houding, dit betekent staand, enkelhandig. Doordat deze discipline staand kan worden beoefend is dit een discipline die ook door mensen die niet (meer) in de knielende houding kunnen zitten kan worden beoefend.

KKP

Luchtpistool

De discipline luchtpistool is een discipline die door velen wordt beoefend als opstapje naar klein- of grootkaliber pistool. Desondanks is het een Olympische discipline waarbij schutters van alle continenten strijden om zo’n felbegeerde medaille. Bij onze vereniging wordt deze discipline verschoten in de officiële KNSA-houding: staand, enkelhandig