Bijzonder toernooi voor geweer- en handboogschutters uit Loenen en Hilversum.

12 leden van Handboog Schutters Hilversum met een geweer. En 12 leden van de Schietsport Vereniging Loenen a/d Vecht met een pijl-en-boog. Een vreemde situatie? Misschien. Maar het leverde in elk geval wèl een heel leuk en spannend toernooi op dat op initiatief van Yvonne Vermeren van HS Hilversum, georganiseerd werd.
Handboog schieten en KKG geweerschieten: twee sporten die zo op het oog heel verschillend zijn maar toch ook heel veel gemeen hebben. Het resultaat is in beide gevallen namelijk in grote mate afhankelijk van lichaamshouding, een scherp oog, beheersing en vooral concentratie.
Het zogenoemde “2-wapen toernooi” begon op 17 november op de schietbanen in Loenen met het onderdeel ‘punt-22 kleinkaliber geweerschieten’. Na een korte inleiding, waarbij met name aan de veiligheidsregels nadrukkelijk aandacht werd besteed, verschoten de deelnemers elk 25 patronen op doelen die op 12 meter afstand stonden. Voor de meeste handboogschutters uit Hilversum een geheel nieuwe ervaring! Maar ze presteerden naar verhouding zeker niet slecht. Dat bleek wel toen de deelnemers op 25 november bij de vereniging in Hilversum punten moesten vergaren. Daar hadden de bezoekende geweerschutters uit Loenen beduidend méér moeite mee. En dat werd ook wel in de eind-uitslag duidelijk: de beker voor de eerste plaats bleef in Hilversum en werd veroverd door Niels v. Oostrum met 314 punten. Zijn vader, Marcel van Oostrum, kwam met 313 punten op de tweede plaats. En de derde plaats ging naar de beste deelnemer van SV Loenen: Kees Hennipman die, op deze gezellige slotavond van het toernooi, 309 punten bij elkaar wist te sprokkelen. Alle deelnemers hebben veel plezier aan het evenement beleefd en het toernooi gaat vast en zeker een vervolg krijgen in 2012.